Belbeton® bodemafsluiting

Een hoge grondwaterstand of slappe bodem veroorzaken in veel kruipruimten van woningen en gebouwen een vochtig klimaat. Vochtoverlast ontstaat doordat deze vochtige lucht zich door drukverschillen kan verplaatsen naar bovenliggende ruimten. Belbeton® bodemafsluiting zorgt voor een isolerende vochtwerende laag in de kruipruimte.

Wat is Belbeton®?

Belbeton® bodemafsluiting is een isolerend en lichtgewicht ophoog- en funderingsmateriaal, ook wel schuimbeton genoemd. De uitstekende warmte- en dampdifussieweerstand en de zeer lage volumieke massa maken Belbeton® uitermate geschikt als bodemafsluiting in kruipruimten. Hierdoor blijft de relatieve vochtigheid beperkt tot circa 60 % en neemt warmteverlies via de begane grond af.

Vochtwering met Belbeton® bodemafsluiting

Belbeton® bodemafsluiting heeft als eigenschap dat er maar een laag van 160 mm dik hoeft te worden aangebracht in de kruipruimte om de relatieve vochtigheid te beperken tot circa 60%. Dit voorkomt vochtoverlast. Door deze geringe dikte (=materiaalgebruik) is de milieubelasting lager dan van vergelijkbare systemen zoals schelpen en geëxpandeerde kleikorrels waarbij meer laagdikte benodigd is.

Voordelen van Belbeton® bodemafsluiting

Door het toepassen van Belbeton® als bodemafsluiting in de kruipruimte wordt vochtoverlast tegengegaan. Daarbij zorgt het voor minder warmteverlies. Belbeton® is duurzaam en gemakkelijk te verwerken. De kruipruimte blijft daarnaast goed toegankelijk. Subsidie op de isolerende werking van Belbeton® bodemafsluiting is verkrijgbaar bij uw energieleverancier.

Meer informatie over Belbeton® bodemafsluiting

Voor meer informatie over Belbeton® als bodemafsluiting, voor het weren van vocht in uw huis, of als isolerende ondergrond neemt u contact op met Van Dijk Maasland.