Betonfundering

Een betonnen fundering leggen? Vergeet traditionele manieren met het storten van zwaar beton op moeilijk bereikbare plaatsen. Kijk naar de mogelijkheden van het lichtgewicht schuimbeton als betonfundering!

Schuimbeton als betonfundering

De keuze voor een betonfundering wordt in de meeste gevallen bepaald door het gewenste draagvermogen van de ondergrond. In veel gevallen is de ondergrond niet draagkrachtig genoeg, waardoor na het storten van het beton, de ondergrond verzakt. De oplossing voor een betonfundering waar de vloer niet door verzakt is een betonfundering met schuimbeton.

Schuimbeton als fundering

Schuimbeton heeft als eigenschap dat het lichtgewicht is. Het wordt veelal toegepast in de wegenbouw als lichtgewicht ophoog- en funderingsmateriaal. In de woningbouw wordt het product geroemd door haar isolerende en vochtwerende eigenschappen.

Het aanbrengen van een schuimbetonfundering

Schuimbeton wordt aangevoerd door een mobiele mengpompinstallatie waardoor het schuimbeton via slangen wordt aangebracht. Deze Arbo-vriendelijke methode zorgt voor een nauwkeurig te berekenen laag schuimbeton waardoor verspilling wordt uitgesloten. Eveneens is het materiaal deels samengesteld uit gerecyclede materialen, waardoor de milieubelasting tot een minimum wordt beperkt (in tegenstelling tot andere betonfunderingen).

Meer informatie over (schuim)betonfunderingen

Voor meer informatie over een schuimbetonfunderingen meet u contact op met Van Dijk Maasland.