Kruipruimte isolatie

Tal van systemen bestaan om uw kruipruimte te isoleren. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van schelpen, of geëxpandeerde kleikorrels. Heeft u echter weleens gedacht een de toepassing van schuimbeton als kruipruimte isolatie? Schuimbeton heeft naast haar vochtwerende en isolerende werking een groot aantal voordelen ten opzichte van de andere systemen, te noemen: minder materiaalgebruik, Arbo-vriendelijke toepassing, gesubsidieerd, etc.

Belbeton® schuimbeton als kruipruimte isolatie

Belbeton® schuimbeton is een uitstekend middel voor kruipruimte isolatie. Een laag van 160 mm schuimbeton voldoet om aan de gewenste thermische en hygrische eigenschappen te voldoen. Uw kruipruimte blijft hierdoor goed toegankelijk. Daarnaast, doordat de waterdampconcentratie in de kruipruimte daalt wordt vochtoverlast voorkomen.

Veilige kruipruimte isolatie

Belbeton® schuimbeton is niet snel vatbaar voor vuur. Het wordt middels slangen in de kruipruimte aangebracht, zodat de toepassing ervan Arbo-vriendelijk is. Gebleken is dat kruipruimte isolatie dermate bespaart op energieverlies, dat uw energiebedrijf het gebruik ervan subsidieert.

Toegankelijke kruipruimte

Veel kruipruimte isolatiemethoden, zoals het gebruik van schelpen of geëxpandeerde kleikorrels zorgen ervoor dat uw kruipruimte niet goed meer toegankelijk is. Dit komt doordat voor de werking ervan de kruipruimte tot de vloer toe moet worden afgevuld. Doordat er een geringe laag schuimbeton aanwezig is, blijft de kruipruimte goed toegankelijk. Daarnaast worden er voorzieningen voor kabels en leidingen getroffen zodat de kruipruimte isolatie niet zorgt voor een ontoegankelijk gebied.

Laag BTW tarief voor (kruipruimte) isolatie

Sinds 1 juli 2009 is het BTW tarief voor kruipruimte isolatie verlaagd naar 6%. Hierdoor is het nog aantrekkelijker om uw kruipruimte te isoleren.

Meer informatie over kruipruimte isolatie

Wij zijn u graag van dienst bij het isoleren van uw kruipruimte. Voor extra informatie over kruipruimte isolatie neemt u contact met ons op.