Kruipruimte isoleren

Kruipruimten zorgen vaak voor overlast. Vocht- of stankoverlast zijn veel gehoorde problemen. Om deze problemen tegen te gaan kunt u uw kruipruimte isoleren. De in veel streken voorkomende slappe bodem of een te hoge grondwaterstand zorgen voor een vochtige kruipruimte. Vochtoverlast ontstaat door de drukverschillen in de kruipruimte waardoor het vocht naar bovenliggende ruimten kan. De oplossing tegen dit probleem is om de kruipruimte te isoleren.

Kruipruimte isoleren met Belbeton® schuimbeton

Belbeton® schuimbeton is een lichtgewicht ophoog- en funderingsmateriaal welke zowel vochtwerende als isolerende eigenschappen heeft. Bij het kruipruimte isoleren wordt er middels slangen een laag van 160 mm schuimbeton in de kruipruimte aangebracht, zodat deze aan gewenste thermische en hygrische eigenschappen voldoet. Op deze wijze zorgt het kruipruimte isoleren voor een vochtwerende en warmtebehoudende werking.

Kruipruimte isoleren - Historie

Sinds eind jaren ’70 wordt Belbeton® schuimbeton toegepast om onder andere kruipruimten mee te isoleren. Vele huishoudens zijn voorzien van een laag schuimbeton in hun kruipruimte. Zowel de relatieve vochtigheid binnen huis wordt hierdoor beperkt tot 60 % (is de ideale luchtvochtigheid) en worden schimmels buiten de deur gehouden.

De lichtgewicht methode voor kruipruimte isoleren

Belbeton® schuimbeton heeft als eigenschap dat het lichtgewicht is. Daarbij wordt het samengesteld uit gerecyclede producten, waardoor het een lage milieubelasting heeft. Uw kruipruimte isoleren is hiermede dus zowel milieubewust, als Arbo-vriendelijk door de toepassing ervan middels slangen.

Meer weten over kruipruimte isoleren?

Van Dijk Maasland helpt u graag bij het informeren over de kruipruimte isoleren. Vraag vrijblijvend informatie aan.