Belbeton® bodemafsluiting 3 woningen Maasland

'De kruipruimte ziet er nu prachtig uit. Het is er schoon en we hebben geen last van muggen meer. Ook is te merken dat de lucht in huis aangenamer aanvoelt. We zijn erg tevreden met het resultaat!' Aldus de heer R. van Rest.

De bewoners van een drietal woningen in Maasland ondervonden al jaren veel last van optrekkend vocht en muggen in de woning. Eenmaal het kruipluik geopend, werd de oorzaak hiervan gauw duidelijk. De natte kruipruimten bleken de ideale broedplaats voor muggen en schimmels.

Opdrachtgever(s):
Particulieren (3 woningen)
Uitvoeringsperiode:
Mei 2014
Specificatie:
130 m2 x 0,20 m Belbeton®(26 m3 Belbeton® per woning)

Het project
De bewoners hebben Van Dijk Maasland ingeschakeld om de natte kruipruimten voorgoed vaarwel te zeggen. Na een kort vooronderzoek, zijn de mannen van Van Dijk met de mobiele pompinstallatie (vrachtwagen) naar de woningen toegesneld.

Aldaar is per woning allereerst een drain aangelegd, aan de buitenzijde van de woning. De drain zorgt ervoor dat het grondwater in de kruipruimte wordt afgevoerd naar het riool. Een drain is overigens niet altijd nodig, maar omdat bij deze woningen een hoge waterstand in de kruipruimte werd geconstateerd, is een drainagesysteem geadviseerd en toegepast.

Kabels en leidingen veilig gesteld
Toen per woning de drain naar behoren was aangelegd, is een vakman de kruipruimten ingegaan om kabels en leidingen op stalen pennen te plaatsen. Zodat deze na het volschuimen van de kruipruimte, eenvoudig bereikt kunnen worden.

Na de voorbereidingen, was het zaak om de aanbrengslang op een juiste manier in de kruipruimten te positioneren. Onder begeleiding van een vakman is de aanbrengslang telkens op juiste positie neergelegd. Zodat alle uithoeken van de kruipruimten goed konden worden bereikt.

Na een ochtend voorgoed af van de kruipruimte ellende
Het aanbrengen van de drainage en het vullen van de kruipruimte met 20 cm schuimbeton heeft per woning gemiddeld een dagdeel beslag genomen. En het doet direct al zijn werk: de muggen zijn met tientallen tegelijk uit de kruipruimten naar buiten toe vertrokken. Na enkele dagen uitharding van Belbeton® is de werking ervan optimaal. De kruipruimten zijn nu permanent droog. Schimmels, optrekkend vocht en muggen vanuit de kruipruimte behoren voor altijd tot de verleden tijd.

Belbeton® geschikt voor elke (nauwe) kruipruimte
Een slecht bereikbare of minder goed toegankelijke kruipruimte is geen enkel probleem voor Belbeton® bodemafsluiting. De slanke aanbrengslang kan tot wel 200 meter ver reiken. Dit maakt elke kruipruimte goed bereikbaar.