Schuimbeton fundering

Een schuimbeton fundering heeft als eigenschap dat het een lichtgewicht constructie betreft. Vooral voor weinig draagkrachtige ondergronden is schuimbeton een perfect ophoog- en funderingsmateriaal.

Eigenschappen van schuimbeton

Eén van de eigenschappen van schuimbeton is dat het een isolerend materiaal betreft. Schuimbeton wordt samengesteld uit cement, water, toeslagmaterialen en een schuimvormende hulpstof. Het is licht van gewicht en werkt vochtwerend.

Voordelen van een fundering met schuimbeton

Het gebruik van een schuimbeton fundering heeft als voordeel dat het beton middels de toepassing met een slang op moeilijk bereikbare plekken kan worden aangebracht. Daarnaast blijft het materiaalgebruik tot een minimum beperkt en wordt de samenstelling van het schuimbeton bepaald naar aanleiding van het gewenste draagvermogen.

Ervaringen met schuimbeton

Sinds eind jaren ’70 wordt schuimbeton met succes toegepast in zowel woning- als wegenbouw. Als lichtgewicht ophoog- en funderingsmateriaal, maar ook als isolerende dakafschotlaag, vullingsmateriaal voor oude leidingen of isolerende vloerrenovatie.

Meer informatie over een schuimbeton fundering

Wilt u meer informatie over een schuimbeton fundering en de mogelijkheden voor uw huis? Neem dan contact met ons op. We zijn u graag van dienst!