Vulmateriaal voor oude leidingen


Oude leidingen bevinden zich vaak op moeilijk bereikbare plaatsen waardoor het bij buiten gebruik stelling van de leidingen vaak lastig en kostbaar is om deze te verwijderen. Het laten zitten van de leidingen kan tot gevolg hebben dat deze instorten en de straat verzakt.

Schuimbeton dient als oplossing voor het veilig buiten gebruik stellen van oude leidingen; in plaats van de oude leiding te verwijderen wordt deze gevuld met schuimbeton. Op eenvoudige wijze wordt de leiding volgepompt met het vloeibare schuimbeton wat na verharding een stabiele ondersteuning van de leiding geeft.


Relining


Bij rioolrelining kan de kleinere binnenbuis uitstekend worden gefixeerd door de ruimte tussen oude en nieuwe buis volledig met schuimbeton af te vullen. Tijdens het aanbrengen van het schuimbeton wordt de binnenbuis volgezet met water om opdrijven te voorkomen.

Wanneer de oude leiding vrij is van water, wordt er in de regel gewerkt met schuimbeton van 600 kg/m2. Bij de aanwezigheid van water bezit het schuimbeton een minimale volumieke massa van 1000 kg/m2. Vul- en ontluchtingspunten worden maximaal om de 200 meter aangebracht.

Project: Oude riolering opvullen met schuimbeton

De Benedenrijweg kampte al enige tijd met verzakkingen in de bestaande riolering. Doordat Van Dijk Maasland... Lees meer

Oude riolering opvullen met schuimbeton