Ontzorgt

Dé Schuimbeton Specialist

Uitgebreide garantie

40+ jaar ervaring

Schuimbeton logo
Sinds 1982 gespecialiseerd in de enigineering & uitvoering van werken met schuimbeton.
Schuimbeton review

Alternatieve schuimbeton oplossingen

In sommige gevallen is het geheel verwijderen van de vloer niet wenselijk, bijvoorbeeld als de vloer nog goed is en het budget beperkt. Maar u bent wel op zoek naar vloerisolatie of een oplossing voor het ondersteunen van uw bestaande vloer? In dat geval is schuimbeton als bodemafsluiter of als vloerondersteuning zeker het overwegen waard.

Schuimbeton als bodemafsluiting

Voordelig isolatie alternatief

Schuimbeton als bodemafsluiting is een voordelig alternatief waarbij de kruipruimte wordt voorzien van een laag schuimbeton (circa 16 centimeter) dat isolerend en vochtwerend werkt.

Voorkomt schimmels en stank

Het voorkomt nare luchtjes, schimmels en stank en verbetert de vochthuishouding in uw woning. Ook zal het rendement van uw CV verbeteren. Het isolerend vermogen van schuimbeton is tot twee maal hoger dan van schelpen of kleikorrels.

Voordelen en eigenschappen schuimbeton bodemafsluiting

Al vanaf 16 cm optimaal isolerend
Snel en schoon aan te brengen (1 dagdeel)
Bereikt elke (onmogelijke) plek
Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar

Ondersteunen en liften van bestaande vloeren met schuimbeton

Voor en na vloerliften

Schuimbeton vloerliften

Schuimbeton is in staat complete verzakte betonvloeren te liften. Maar ook wordt het veelvuldig toegepast als lichtgewicht ophoog- en funderingsmateriaal, voor wegen en terreinen.

 

Meer hierover vindt u op onze website voor professionals.

 

Isolerende en vochtwerende kruipruimte isolatie

Schuimbeton wordt ook gebruikt ter ondersteuning van aangetaste houten en betonnen vloeren. Bij betonvloeren die zijn aangetast door betonrot (veel voorkomend probleem bij kwaaitaal vloeren) of in geval van houtrot in de balkkoppen van uw vloer. Met schuimbeton als vloerondersteuning wordt de kruipruimte volledig afgevuld met schuimbeton, zodat een dik, isolerend pakket met schuimbeton de hele vloer ondersteunt.

https://www.schuimbeton.nl/vdm-isolatievloer/

Ervaringen

We hebben een goed geïsoleerde vloer, mét subsidie

Ik zou Van Dijk Maasland aanbevelen, met name vanwege hun verstand van zaken en de snelheid van werken. Ik geef ze een 8!

We hadden een houten vloer met houten balken en die waren rot. Toen hebben we een inventarisatie gedaan om deze te laten vervangen....

Deskundig en netjes! (en een lagere energierekening)

Voor onze boerderij hadden we last van schimmelvorming op de muren in de woonkamer. Overal zwarte stippeltjes, zelfs enkele meubelstukken waren aangetast. Bij inspectie van de kruipruimte bleek: vochtig maar geen vrijstaand water.....

Prima werk geleverd

De mannen van Van Dijk hebben prima werk geleverd bij ons. Ze dachten goed mee en hebben het schuimbeton netjes aangebracht. De luchtvochtigheid in huis is verbeterd, er is geen schimmel meer en we merkten een besparing op onze energierekening.

Wat kost een VDM Isolatievloer?