Ontzorgt

Dé Schuimbeton Specialist

Uitgebreide garantie

40+ jaar ervaring

Schuimbeton logo
Sinds 1982 gespecialiseerd in de enigineering & uitvoering van werken met schuimbeton.
Schuimbeton review

Betonfundering

Een betonnen fundering leggen? Vergeet traditionele manieren met het storten van zwaar beton op moeilijk bereikbare plaatsen. Kijk naar de mogelijkheden van het lichtgewicht schuimbeton als betonfundering!

Betonfundering – traditioneel of schuimbeton

Schuimbeton als betonfundering

De keuze voor een betonfundering wordt in de meeste gevallen bepaald door het gewenste draagvermogen van de ondergrond. In veel gevallen is de ondergrond niet draagkrachtig genoeg, waardoor na het storten van het beton, de ondergrond verzakt. De oplossing voor een betonfundering waar de vloer niet door verzakt is een betonfundering met schuimbeton.

Het aanbrengen van een schuimbetonfundering

Schuimbeton wordt aangevoerd door een mobiele mengpompinstallatie waardoor het schuimbeton via slangen wordt aangebracht. Deze Arbo-vriendelijke methode zorgt voor een nauwkeurig te berekenen laag schuimbeton waardoor verspilling wordt uitgesloten. Eveneens is het materiaal deels samengesteld uit gerecyclede materialen, waardoor de milieubelasting tot een minimum wordt beperkt (in tegenstelling tot andere betonfunderingen).

Schuimbeton als fundering

Schuimbeton heeft als eigenschap dat het lichtgewicht is. Het wordt veelal toegepast in de wegenbouw als lichtgewicht ophoog- en funderingsmateriaal. In de woningbouw wordt het product geroemd door haar isolerende en vochtwerende eigenschappen.

Meer informatie over (schuim)betonfunderingen

Voor meer informatie over een schuimbetonfunderingen meet u contact op met Van Dijk Maasland.

Ervaringen

We hebben een goed geïsoleerde vloer, mét subsidie

Ik zou Van Dijk Maasland aanbevelen, met name vanwege hun verstand van zaken en de snelheid van werken. Ik geef ze een 8!

We hadden een houten vloer met houten balken en die waren rot. Toen hebben we een inventarisatie gedaan om deze te laten vervangen....

Deskundig en netjes! (en een lagere energierekening)

Voor onze boerderij hadden we last van schimmelvorming op de muren in de woonkamer. Overal zwarte stippeltjes, zelfs enkele meubelstukken waren aangetast. Bij inspectie van de kruipruimte bleek: vochtig maar geen vrijstaand water.....

Prima werk geleverd

De mannen van Van Dijk hebben prima werk geleverd bij ons. Ze dachten goed mee en hebben het schuimbeton netjes aangebracht. De luchtvochtigheid in huis is verbeterd, er is geen schimmel meer en we merkten een besparing op onze energierekening.

Wat kost een VDM Isolatievloer?