Ontzorgt

Dé Schuimbeton Specialist

Uitgebreide garantie

40+ jaar ervaring

Schuimbeton logo
Sinds 1982 gespecialiseerd in de enigineering & uitvoering van werken met schuimbeton.
Schuimbeton review

Vocht kruipruimte

Vocht in kruipruimten, een veel voorkomend probleem.

Gevolgen van vocht in uw kruipruimte

Vocht in uw kruipruimte is vervelend

Vocht in uw kruipruimte kan aantasting van uw vloer tot gevolg hebben. Houtrot wordt veroorzaakt door het vocht. Ook zwamaantastingen van vloerdelen en balken wordt meestal veroorzaakt door vocht in de kruipruimte. Hierdoor verliest de vloer aan sterkte en kan doorzakken als gevolg hebben.

De toepassing van schuimbeton tegen vocht in uw kruipruimte

Er bestaan verscheidene systemen om vocht in uw kruipruimte tegen te gaan. Schelpen of geëxpandeerde kleikorrels worden veelal toegepast. Het voordeel van schuimbeton, is dat het materiaal in een relatief dunne laag kan worden aangebracht om het vocht tegen te gaan. Daarbij blijft de kruipruimte, in tegenstelling tot het gebruik van de andere systemen, toegankelijk. Daarnaast is de toepassing ervan Arbo-vriendelijk en kan door het gebruik van schuimbeton-slangen elk moeilijk bereikbare plaats in uw kruipruimte eenvoudig worden bereikt. Een mobiele mengpompinstallatie zorgt ervoor dat het schuimbeton veilig gedoseerd in uw kruipruimte kan worden aangebracht.

Voorkom vocht in uw kruipruimte

De meest voorkomende oplossing is het vervangen van uw vloer indien deze is aangetast door vocht uit uw kruipruimte. Echter, met schuimbeton wordt uw vloer geïsoleerd, voorkomt u vochtoverlast en wordt constructief herstel bewerkstelligd. Hoe voorkomt u vocht in uw kruipruimte? Afhankelijk van de mate waarin de vloer is aangetast, biedt of schuimbeton vloerrenovatie of schuimbeton bodemafsluiting de oplossing. Uw vloer kan geheel worden vervangen of ondersteund met schuimbeton vloerrenovatie. Indien er alleen vocht in de kruipruimte aanwezig is welke nog niet voor aantasting van de vloer heeft gezorgd, kan schuimbeton bodemafsluiting worden geadviseerd. Door het toepassen van een laag schuimbeton in uw kruipruimte wordt de relatieve luchtvochtigheid beperkt tot 60% en voorkomt u warmteverlies.

Meer informatie over vocht in uw kruipruimte

Voor meer informatie over vocht in uw kruipruimte en het voorkomen hiervan kunt u contact met ons opnemen. Ook voor specifieke vragen kunt u bij ons terecht.

Ervaringen

We hebben een goed geïsoleerde vloer, mét subsidie

Ik zou Van Dijk Maasland aanbevelen, met name vanwege hun verstand van zaken en de snelheid van werken. Ik geef ze een 8!

We hadden een houten vloer met houten balken en die waren rot. Toen hebben we een inventarisatie gedaan om deze te laten vervangen....

Deskundig en netjes! (en een lagere energierekening)

Voor onze boerderij hadden we last van schimmelvorming op de muren in de woonkamer. Overal zwarte stippeltjes, zelfs enkele meubelstukken waren aangetast. Bij inspectie van de kruipruimte bleek: vochtig maar geen vrijstaand water.....

Prima werk geleverd

De mannen van Van Dijk hebben prima werk geleverd bij ons. Ze dachten goed mee en hebben het schuimbeton netjes aangebracht. De luchtvochtigheid in huis is verbeterd, er is geen schimmel meer en we merkten een besparing op onze energierekening.

Wat kost een VDM Isolatievloer?