Ontzorgt

Dé Schuimbeton Specialist

Uitgebreide garantie

40+ jaar ervaring

Schuimbeton logo
Sinds 1982 gespecialiseerd in de enigineering & uitvoering van werken met schuimbeton.
Schuimbeton review

Schuimbeton

De VDM Isolatievloer bestaat voornamelijk uit schuimbeton.

Wat is schuimbeton?

Lichtgewicht isolatiemateriaal

Schuimbeton is een lichtgewicht isolatie-, ophoog- en funderingsmateriaal dat bestaat uit cement, water, een schuimvormende hulpstof en toeslagmaterialen (bevat geen chemicaliën).

Schuimbeton is vloeibaar

Schuimbeton is vloeibaar, en wordt voor uw woning in onze mobiele mengpompinstallie (grote vrachtwagen) gemengd tot de juiste verhouding. De vloeibare samenstelling zorgt ervoor dat het makkelijk is aan te brengen met een slang (geen geknoei) en na uitharden zéér isolerend werkt (daar zorgen de opgesloten belletjes voor).

Schuimbeton bevat hoge isolatiewaarde (Rc-waarde)

RC-Waarde van 4,5

De isolatiewaarde wordt bepaald door de dikte en samenstelling van het schuimbeton. Voor uw VDM Isolatievloer gebruiken we schuimbeton 400 kg/m3 met een isolatiewaarde van 0,9 (Rc) voor elke 10 centimeter schuimbeton. Een schuimbetonlaag van 50 cm behaalt een Rc-waarde van 4,5. Hoe hoger de Rc-waarde, des te gunstiger het is voor uw energielabel.

Duurzaamheids-garantie

Schuimbeton is volledig recyclebaar en het energieverbruik bij de productie blijft beperkt. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast. Daarnaast is schuimbeton Arbo-vriendelijk doordat het materiaal wordt aangebracht middels slangen en daardoor zwaar (til)werk wordt voorkomen.

Voordelen schuimbeton:

Lichtgewicht: 400 kg/m3 (lichter dan normaal beton van 2400 kg/m3)
Geschikt voor elke constructie
Isoleert perfect
Capillaire vochtindringing zeer laag (lage zuigkracht)
Vorst ongevoelig
Bereikt elke (on)mogelijke plek)
Volledig recyclebaar
Zaag- en nagelbaar
Categorie bouwstof 1
Krimp-ongevoelig
Duurzaam & voordelig
Vloer isolatie zitten op vloer

Ervaringen

We hebben een goed geïsoleerde vloer, mét subsidie

Ik zou Van Dijk Maasland aanbevelen, met name vanwege hun verstand van zaken en de snelheid van werken. Ik geef ze een 8!

We hadden een houten vloer met houten balken en die waren rot. Toen hebben we een inventarisatie gedaan om deze te laten vervangen....

Deskundig en netjes! (en een lagere energierekening)

Voor onze boerderij hadden we last van schimmelvorming op de muren in de woonkamer. Overal zwarte stippeltjes, zelfs enkele meubelstukken waren aangetast. Bij inspectie van de kruipruimte bleek: vochtig maar geen vrijstaand water.....

Prima werk geleverd

De mannen van Van Dijk hebben prima werk geleverd bij ons. Ze dachten goed mee en hebben het schuimbeton netjes aangebracht. De luchtvochtigheid in huis is verbeterd, er is geen schimmel meer en we merkten een besparing op onze energierekening.

Wat kost een VDM Isolatievloer?