Ontzorgt

Dé Schuimbeton Specialist

Uitgebreide garantie

40+ jaar ervaring

Schuimbeton logo
Sinds 1982 gespecialiseerd in de enigineering & uitvoering van werken met schuimbeton.
Schuimbeton review

Kruipruimte isolatie

Tal van systemen bestaan er om uw kruipruimte te isoleren. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van schelpen, of geëxpandeerde kleikorrels. Heeft u echter weleens gedacht een de toepassing van schuimbeton als kruipruimte isolatie? Schuimbeton heeft naast haar vochtwerende en isolerende werking een groot aantal voordelen ten opzichte van de andere systemen, te noemen: minder materiaalgebruik, Arbo-vriendelijke toepassing, gesubsidieerd, etc.

Isoleren van uw kruipruimte met schuimbeton

Schuimbeton als kruipruimte isolatie

Schuimbeton is een uitstekend middel voor kruipruimte isolatie (vroeger ook wel Belbeton genoemd). Een laag van 160 mm schuimbeton voldoet om aan de gewenste thermische en hygrische eigenschappen te voldoen. Uw kruipruimte blijft hierdoor goed toegankelijk. Daarnaast, doordat de waterdampconcentratie in de kruipruimte daalt wordt vochtoverlast voorkomen.

Toegankelijke kruipruimte

Veel kruipruimte isolatiemethoden, zoals het gebruik van schelpen of geëxpandeerde kleikorrels zorgen ervoor dat uw kruipruimte niet goed meer toegankelijk is. Dit komt doordat voor de werking ervan de kruipruimte tot de vloer toe moet worden afgevuld. Doordat er een geringe laag schuimbeton aanwezig is, blijft de kruipruimte goed toegankelijk. Daarnaast worden er voorzieningen voor kabels en leidingen getroffen zodat de kruipruimte isolatie niet zorgt voor een ontoegankelijk gebied.

Veilige kruipruimte isolatie

Schuimbeton is niet snel vatbaar voor vuur. Het wordt middels slangen in de kruipruimte aangebracht, zodat de toepassing ervan Arbo-vriendelijk is. Gebleken is dat kruipruimte isolatie dermate bespaart op energieverlies, dat uw energiebedrijf het gebruik ervan subsidieert.

Meer informatie over kruipruimte isolatie

Wij zijn u graag van dienst bij het isoleren van uw kruipruimte. Voor extra informatie over kruipruimte isolatie neemt u contact met ons op.

Ervaringen

We hebben een goed geïsoleerde vloer, mét subsidie

Ik zou Van Dijk Maasland aanbevelen, met name vanwege hun verstand van zaken en de snelheid van werken. Ik geef ze een 8!

We hadden een houten vloer met houten balken en die waren rot. Toen hebben we een inventarisatie gedaan om deze te laten vervangen....

Deskundig en netjes! (en een lagere energierekening)

Voor onze boerderij hadden we last van schimmelvorming op de muren in de woonkamer. Overal zwarte stippeltjes, zelfs enkele meubelstukken waren aangetast. Bij inspectie van de kruipruimte bleek: vochtig maar geen vrijstaand water.....

Prima werk geleverd

De mannen van Van Dijk hebben prima werk geleverd bij ons. Ze dachten goed mee en hebben het schuimbeton netjes aangebracht. De luchtvochtigheid in huis is verbeterd, er is geen schimmel meer en we merkten een besparing op onze energierekening.

Wat kost een VDM Isolatievloer?