Ontzorgt

Dé Schuimbeton Specialist

Uitgebreide garantie

40+ jaar ervaring

Schuimbeton logo
Sinds 1982 gespecialiseerd in de enigineering & uitvoering van werken met schuimbeton.
Schuimbeton review

Kruipruimte isoleren

Kruipruimten zorgen vaak voor overlast. Vocht- of stankoverlast zijn veel gehoorde problemen. Om deze problemen tegen te gaan kunt u uw kruipruimte isoleren. De in veel streken voorkomende slappe bodem of een te hoge grondwaterstand zorgen voor een vochtige kruipruimte. Vochtoverlast ontstaat door de drukverschillen in de kruipruimte waardoor het vocht naar bovenliggende ruimten kan. De oplossing tegen dit probleem is om de kruipruimte te isoleren.

Isoleren van uw kruipruimte met schuimbeton

Kruipruimte isoleren met schuimbeton

Schuimbeton is een lichtgewicht ophoog- en funderingsmateriaal welke zowel vochtwerende als isolerende eigenschappen heeft. Bij het kruipruimte isoleren wordt er middels slangen een laag van 160 mm schuimbeton in de kruipruimte aangebracht, zodat deze aan gewenste thermische en hygrische eigenschappen voldoet. Op deze wijze zorgt het kruipruimte isoleren voor een vochtwerende en warmtebehoudende werking.

De lichtgewicht methode voor kruipruimte isoleren

Schuimbeton heeft als eigenschap dat het lichtgewicht is. Daarbij wordt het samengesteld uit gerecyclede producten, waardoor het een lage milieubelasting heeft. Uw kruipruimte isoleren is hiermede dus zowel milieubewust, als Arbo-vriendelijk door de toepassing ervan middels slangen.

Kruipruimte isoleren – Historie

Sinds 1982 wordt schuimbeton toegepast om onder andere kruipruimten mee te isoleren. Vele huishoudens zijn voorzien van een laag schuimbeton in hun kruipruimte. Zowel de relatieve vochtigheid binnen huis wordt hierdoor beperkt tot 60% (is de ideale luchtvochtigheid) en worden schimmels buiten de deur gehouden.

Meer weten over kruipruimte isoleren?

Van Dijk Maasland helpt u graag bij het informeren over de kruipruimte isoleren. Vraag vrijblijvend informatie aan.

Ervaringen

We hebben een goed geïsoleerde vloer, mét subsidie

Ik zou Van Dijk Maasland aanbevelen, met name vanwege hun verstand van zaken en de snelheid van werken. Ik geef ze een 8!

We hadden een houten vloer met houten balken en die waren rot. Toen hebben we een inventarisatie gedaan om deze te laten vervangen....

Deskundig en netjes! (en een lagere energierekening)

Voor onze boerderij hadden we last van schimmelvorming op de muren in de woonkamer. Overal zwarte stippeltjes, zelfs enkele meubelstukken waren aangetast. Bij inspectie van de kruipruimte bleek: vochtig maar geen vrijstaand water.....

Prima werk geleverd

De mannen van Van Dijk hebben prima werk geleverd bij ons. Ze dachten goed mee en hebben het schuimbeton netjes aangebracht. De luchtvochtigheid in huis is verbeterd, er is geen schimmel meer en we merkten een besparing op onze energierekening.

Wat kost een VDM Isolatievloer?