Ontzorgt

Dé Schuimbeton Specialist

Uitgebreide garantie

40+ jaar ervaring

Schuimbeton logo
Sinds 1982 gespecialiseerd in de enigineering & uitvoering van werken met schuimbeton.
Schuimbeton review

Schuimbeton bodemafsluiting

Een hoge grondwaterstand of slappe bodem veroorzaken in veel kruipruimten van woningen en gebouwen een vochtig klimaat. Vochtoverlast ontstaat doordat deze vochtige lucht zich door drukverschillen kan verplaatsen naar bovenliggende ruimten. Schuimbeton bodemafsluiting zorgt voor een isolerende vochtwerende laag in de kruipruimte.

Schuimbeton uitgelegd

Wat is schuimbeton bodemafsluiting?

Schuimbeton bodemafsluiting is een isolerend en lichtgewicht ophoog- en funderingsmateriaal, vroeger ook wel Belbeton genoemd. De uitstekende warmte- en dampdifussieweerstand en de zeer lage volumieke massa maken schuimbeton uitermate geschikt als bodemafsluiting in kruipruimten. Hierdoor blijft de relatieve vochtigheid beperkt tot circa 60% en neemt warmteverlies via de begane grond af.

Voordelen van schuimbeton bodemafsluiting

Door het toepassen van schuimbeton als bodemafsluiting in de kruipruimte wordt vochtoverlast tegengegaan. Daarbij zorgt het voor minder warmteverlies. Schuimbeton is duurzaam en gemakkelijk te verwerken. De kruipruimte blijft daarnaast goed toegankelijk. Subsidie op de isolerende werking van schuimbeton bodemafsluiting is verkrijgbaar bij uw energieleverancier.

Vochtwering met schuimbeton bodemafsluiting

Schuimbeton bodemafsluiting heeft als eigenschap dat er maar een laag van 160 mm dik hoeft te worden aangebracht in de kruipruimte om de relatieve vochtigheid te beperken tot circa 60%. Dit voorkomt vochtoverlast. Door deze geringe dikte (=materiaalgebruik) is de milieubelasting lager dan van vergelijkbare systemen zoals schelpen en geëxpandeerde kleikorrels waarbij meer laagdikte benodigd is.

Meer informatie over schuimbeton bodemafsluiting

Voor meer informatie over schuimbeton als bodemafsluiting, voor het weren van vocht in uw huis, of als isolerende ondergrond neemt u contact op met Van Dijk Maasland.

Belbeton bodemafsluiting -Schuimbeton

Ervaringen

We hebben een goed geïsoleerde vloer, mét subsidie

Ik zou Van Dijk Maasland aanbevelen, met name vanwege hun verstand van zaken en de snelheid van werken. Ik geef ze een 8!

We hadden een houten vloer met houten balken en die waren rot. Toen hebben we een inventarisatie gedaan om deze te laten vervangen....

Deskundig en netjes! (en een lagere energierekening)

Voor onze boerderij hadden we last van schimmelvorming op de muren in de woonkamer. Overal zwarte stippeltjes, zelfs enkele meubelstukken waren aangetast. Bij inspectie van de kruipruimte bleek: vochtig maar geen vrijstaand water.....

Prima werk geleverd

De mannen van Van Dijk hebben prima werk geleverd bij ons. Ze dachten goed mee en hebben het schuimbeton netjes aangebracht. De luchtvochtigheid in huis is verbeterd, er is geen schimmel meer en we merkten een besparing op onze energierekening.

Wat kost een VDM Isolatievloer?