Ontzorgt

Dé Schuimbeton Specialist

Uitgebreide garantie

40+ jaar ervaring

Schuimbeton logo
Sinds 1982 gespecialiseerd in de enigineering & uitvoering van werken met schuimbeton.
Schuimbeton review

Schuimbeton vloerrenovatie

Het renoveren van uw vloer met schuimbeton biedt een uitkomst bij aangetaste steenachtige vloeren (Kwaaitaal en Manta) of bij aangetaste houten vloeren. Een vochtige kruipruimte is meestal de boosdoener. U kunt ervoor kiezen uw bestaande vloer te ondersteunen met het lichtgewicht schuimbeton, of u kiest voor schuimbeton vloerrenovatie.

Schuimbeton gebruiken voor vloerrenovatie

Wat is schuimbeton vloerrenovatie?

Schuimbeton is samengesteld uit cement, water, toeslagmaterialen en een schuimvormende hulpstof. Het heeft uitstekende thermische en hygrische eigenschappen en fungeert als lichtgewicht ophoog- en funderingsmateriaal. Met schuimbeton vloerrenovatie wordt eerst de bestaande vloer geheel verwijderd en afgevoerd. Nadat voorzieningen voor kabels en leidingen zijn getroffen, wordt de gehele kruipruimte volgeschuimd met schuimbeton.

Uitvoering schuimbeton vloerrenovatie

Tijdens de uitvoering van schuimbeton vloerrenovatie worden eerst voorzieningen voor kabels en leidingen getroffen. Vervolgens wordt de vloer geheel verwijderd en afgevoerd. schuimbeton wordt eenvoudig en snel aangebracht via een mobiele mengpompinstallatie. Doordat het schuimbeton middels slangen wordt aangebracht, kunnen alle moeilijk bereikbare plekken worden bereikt. De toepassing van schuimbeton vloerrenovatie is Arbo-vriendelijk en zorgt voor een geïsoleerde vloer.

Waarom schuimbeton vloerrenovatie?

Indien uw vloer is aangetast door vocht, of deze voldoet niet meer aan de veiligheidseisen, dan is schuimbeton vloerrenovatie een uitstekend middel om uw huidige vloer te vervangen. Door het lichte gewicht van schuimbeton en haar isolerende eigenschappen is de toepassing van schuimbeton vloerrenovatie een milieubewuste keuze. Subsidies hiervoor zijn op te vragen via uw energieleverancier.

Meer informatie over schuimbeton vloerrenovatie

Wilt u meer informatie over schuimbeton vloerrenovatie, of wilt u een advies voor uw aangetaste vloer? Neem dan contact op met Van Dijk Maasland.

Ervaringen

We hebben een goed geïsoleerde vloer, mét subsidie

Ik zou Van Dijk Maasland aanbevelen, met name vanwege hun verstand van zaken en de snelheid van werken. Ik geef ze een 8!

We hadden een houten vloer met houten balken en die waren rot. Toen hebben we een inventarisatie gedaan om deze te laten vervangen....

Deskundig en netjes! (en een lagere energierekening)

Voor onze boerderij hadden we last van schimmelvorming op de muren in de woonkamer. Overal zwarte stippeltjes, zelfs enkele meubelstukken waren aangetast. Bij inspectie van de kruipruimte bleek: vochtig maar geen vrijstaand water.....

Prima werk geleverd

De mannen van Van Dijk hebben prima werk geleverd bij ons. Ze dachten goed mee en hebben het schuimbeton netjes aangebracht. De luchtvochtigheid in huis is verbeterd, er is geen schimmel meer en we merkten een besparing op onze energierekening.

Wat kost een VDM Isolatievloer?